Ο Γιώργος Γαβρίλης γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, διαμένει και δραστηριοποιείται στον Πειραιά.

Από νέος ανέπτυξε πλούσια και συνεχή κοινωνική και πολιτική δράση πάντα από το χώρο της Αριστεράς, συμμετέχοντας ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης, μέσα από συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών, κινήματα κ.λπ.

Εργάστηκε ως τεχνικός στον ΗΣΑΠ όπου διετέλεσε, επί σειρά ετών. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων τον ανέδειξε Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κι εν συνεχεία σε Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και Αντιπρόεδρο στα Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος της κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής.

Ο Γιώργος Γαβρίλης εξελέγη το 2014 με την παράταξη “Δύναμη Ζωής” Αντιπερειφερειάρχης Πειριαά. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του, το 2019, η οποία αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη και παραγωγική, έχοντας συνδεθεί με μεγάλα έργα και πρωτοβουλίες στον Πειραιά.

Σήμερα, με την υποψηφιότητά του θέλει να διαμορφώσει μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση, η οποία θα συνιστά την εναλλακτική λύση, τον άλλο δρόμο για τους δημότες και τις δημότισσες της πόλης μας.